et lt lv sk bs hr cz hu sr

ÜHENDUST:

GLOBUSe agent

Mindaugas Kuncaitis, Globus Zrt. Manager Baltic Countries
+370 687 90076
m.kuncaitis@globus.hu

Ametlik turustaja Eesti turul

Goldberger OÜ, Ehitajate tee 114, 13517 Tallinn
Tel. +372 698 8251
info@goldberger.ee

Kirsid

Kirsid – kivideta, terved, kõrgeima kvaliteediga, lisaks magustoitude kaunistamisele maitsevad väga hästi ka lihtsalt niisama.

Sobivad ideaalselt kookide, kokteilide ja toitude kaunistamiseks.

Suhkrumais

Magusat maisi toodetakse igal aastal augustis. Kasutatakse ainult värsket magusat maisi. Toores magus mais pannakse purki nelja tunni jooksul pärast korjamist, et säilitada selles olevad vitamiinid. Ilma lisatud suhkruta mais on looduslikult magus ja krõmpsuv. Ei ole lisatud säilitusaineid.

 

Läätsesalat

Aeg: 20 minutit

Kogus: 4–5 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe aurutatud läätsesid
  • 1 sibul
  • 2 keedetud muna
  • Kuumsuitsufilee
  • Tilli
  • 1–2 spl majoneesi
lesiai 425 ee

Valmistamine:

  1. Haki sibul väikesteks tükkideks, pruunista ja lase jahtuda.
  2. Lõika munad ja kuumsuitsufilee kuubikuteks.
  3. Sega kõik koostisosad tilli, läätsede ja majoneesiga.

Praetud must leib ja oasalat

Aeg: 30 minutit

Kogus: 4–5 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe aurutatud võiube
  • 150 g keskmiselt kõva juustu
  • Küüslauk
  • 2–3 spl majoneesi
  • 4 viilu praetud musta leiba
sviestines pupeles 425 didesnis ee

Valmistamine:

  1. Määri küüslauk mustale leivale.
  2. Lõika praetud leib ja juust kuubikuteks.
  3. Lisa GLOBUSe võioad.
  4. Lisa maitse järgi purustatud küüslauk.
  5. Sega kõik koostisosad majoneesiga.

Peedisalat ubadega

Aeg: 20 minutit

Kogus:4–5 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe aurutatud peedikuubikuid
  • 1/2 purki GLOBUSe aurutatud võiube
  • 1 hapukurk
  • 1 sibul
  • 3–4 spl majoneesi
  • Näputäis soola ja pipart
Garuose ruošti burokeliai kubeliais

Valmistamine:

  1. Lõika hapukurk ja sibul kuubikuteks.
  2. Lisa GLOBUSe peedikuubikud.
  3. Lisa GLOBUSe võioad.
  4. Maitsesta soola ja pipraga ning sega majoneesiga.

Maguspaprika tomatikastmes

Magus paprika tomatikastmes GLOBUS 720 ml – valmistatud vastavalt traditsioonilisele Ungari letšo retseptile. Paprikat on aurutatud, nii et see jääb krõmpsuv ja magus. Eksklusiivne tomatikaste.

Köögiviljasegu tšilliga

Tšiili köögiviljasegu punastest ubadest, magusast maisist, tomatitest ja sibulast. Kasutusvalmis köögiviljasegu on suurepärane vahepala ja maitseb nagu gurmee. Ükski toode ei sisalda geneetiliselt muundatud organisme.

Valged oad tomatikastmes

Küpsetatud valged oad paksus tomatikastmes on ideaalsed lisandina või hautise valmistamiseks.

Suhkrumais

Magusat maisi toodetakse igal aastal augustis. Kasutatakse ainult värsket magusat maisi. Toores magus mais pannakse purki nelja tunni jooksul pärast korjamist, et säilitada selles olevad vitamiinid. Ilma lisatud suhkruta mais on looduslikult magus ja krõmpsuv. Ei ole lisatud säilitusaineid.

 

Kasukas

Kogus: 4–5 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe aurutatud peedikuubikuid
  • 300 g heeringat
  • 6 keedetud muna
  • 5 keedetud kartulit
  • 3 keedetud porgandit
  • 1 sibul
  • Kimp erinevaid maitsetaimi
  • 4 spl erinevaid maitsetaimi
raudonieji burokeliai 425 skardine ee

Valmistamine:

  1. Tükelda kõik koostisosad kuubikuteks.
  2. Aseta kõik koostisosad serveerimisnõusse: heeringas, sibulad, kartulid, munad, porgandid, ja GLOBUSe peedikuubikud.
  3. Määri iga kihi peale õhuke kiht majoneesi.
  4. Aseta vähemalt paariks tunniks külmkappi.
  5. Enne serveerimist tükelda maitsetaimed ja kasuta neid garneeringuna.

Suhkrumais

Magusat maisi toodetakse igal aastal augustis. Kasutatakse ainult värsket magusat maisi. Toores magus mais pannakse purki nelja tunni jooksul pärast korjamist, et säilitada nendes leiduvad toitained. Purgis olevale maisile lisatakse sidrunimahla. Nii säilib maisi looduslik ja ere värv ja purgile peale paista võiv päike ei mõjuta seda. Purgimais on tõeliselt krõmpsuv. Ei ole lisatud säilitusaineid.

Shakshuka

Aeg: 40 minutit

Kogus: 2 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe tomateid
  • 4 muna
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 paprika
  • 1 tl köömneid
  • Näputäis soola ja pipart
  • Näputäis värsket koriandrit
  • Oliiviõli
3719-816-Letcho-72cl-EST-220x300

Valmistamine:

  1. Tükelda sibul, paprika ja GLOBUSe tomatid kuubikuteks.
  2. Kuumuta kuumal pannil köögiviljad, kuni need on pehmed; lisa küüslauk.
  3. Maitsesta köögivilju köömnete, soola ja pipraga.
  4. Jäta köögiviljasegu samasse panni, tee segusse neli lohku ja löö igasse lohku ettevaatlikult lahti üks muna.
  5. Kata pann ja kuumuta madalal kuumusel veel 5–10 minutit, kuni munad on valmis.
  6. Viimasena lisa värsked koriandrilehed.

Rohelised herned ja viilutatud porgandid

Köögiviljasegu sobib hautistesse, salatitesse ja suppidesse. Koosneb aedubadest, porganditest, veest, suhkrust ja soolast. Ükski toode ei sisalda geneetiliselt muundatud organisme.

Kikerherned

Konserveeritud kikerherned on ideaalse suurusega, eraldiolevad ja loodusliku maitsega. Konserveeritud kikerherned on suurepärane ajasäästja – kohe söömiseks valmis, nii et neid pole vaja üleöö külmas vees leotada. Konserveeritud kikerherned on maitsev lisand suppidele ja salatitesse ning neid võib panna ka hummusesse.

Punased aedoad

Vaakumpakendatud punased oad on eraldiolevad, terved ja loodusliku maitsega. Vedelikku on vähe ja ube sellevõrra rohkem.

Tomat omas mahlas

Kvaliteetsed tomatid omas mahlas. Värsked ja loodusliku maitsega, valmis kasutamiseks pastas, hautistes ja muudes roogades.

Tuno salotos su jogurtiniu padažu

Laikas: 30 min.

Kiekis: 4 vnt.

Ingredientai:

  • 1 stiklainio GLOBUS kukurūzų
  • 1 stiklainio GLOBUS žirnelių
  • 2 skardinių tuno
  • 2-3 virtų kiaušinių
  • 2 morkų
  • 1 didelio agurko
  • 200 g jogurto
  • Pusės citrinos sulčių
  • Pusės arbatinio šaukštelio druskos
  • Žiupsnio pipirų
kukurūzai vakuiminėje pakuotėje

Paruošimas:

  1. Agurkus supjaustyti griežinėliais ir išdėlioti pagal lėkštės briauną.
  2. Tuomet į lėkšte išberti kukurūzus.
  3. Sutarkuoti morkas, jas taip pat išdėlioti sluoksniu po kukurūzų.
  4. Supjaustyti virtus kiaušinius ir sudėlioti lėkštėje.
  5. Į lėkštės centrą suberti žirnelius ir ant jų sudėti tuną.
  6. Jogurtą sumaišyti su citrina, druska, pipirais ir supilti ant tuno.

Aštrus meksikietiškas troškinys

Laikas: 40 min.

Kiekis: 4 vnt.

Ingredientai:

  • 2 skardinių GLOBUS čili daržovių mišinio
  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • 1 stiklinės sultinio
  • 2 stiklinių vandens
  • 1 čili pipiro
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 arbatinio šaukštelio čili miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų tarkuoto Čederio sūrio
  • 1 stiklinės virtų bolivinės balandos kruopų
čili

Paruošimas:

  1. Išsivirti bolivines balandas.
  2. Morkas ir svogūną smullkiai supjaustyti, pakepti puode ant aliejaus.
  3. Įspausti česnako.
  4. Supjaustyti čili pipirą ir sumesti į puodą.
  5. Suberti GLOBUS čili daržovių mišinį, sultinį, likusius prieskonius, druską, pipirus, bolivines balandas ir užpilti vandeniu.
  6. Viską patroškinti apie 20 min.
  7. Sutarkuoti sūrį.
  8. Troškinį supilti į dubenėlius ir užbarstyti sūriu.

Võileivad tuunikala ja hernestega

Aeg: 15 minutit

Kogus: 4–5 portsjonit

Koostisained:

  • 1/2 purki GLOBUSe rohelisi herneid
  • 1 purk tuunikala vees (või õlis)
  • 1 spl kappareid
  • Porru
rinktiniai smulkus zalieji zirneliai 425 didesnis ee

Valmistamine:

  1. Pane kõik koostisosad köögikombaini ja sega, kuni saad ühtlase segu.
  2. Määri segu leivale, röstleivale või riisileivakestele.
  3. Võid lisada ka 1–2 spl majoneesi.
  4. Garneeri porruga.

PIKANTSED KOTLETID

Kogus: 3-5

Koostisained:

  • Kuivatatud seeni (soovitame puravikke või šampinjone)
  • Purk GLOBUS speltanisu (150 g)
  • 1 punane sibul
  • 1/2 küüslauku
  • Meeldivaid maitseaineid (rosmariini, pipart, jahvatatud loorberit)
  • 1 supilusikatäis tomatipastat
  • Seesamiseemneid
  • Purustatud Kreeka pähkleid
  • Õli praadimiseks
misinys su spelta grudais 425 didesnis ee

Valmistamine:

  1. Leotage kuivatatud seeni kuumas vees, kuni need muutuvad pehmeks.
  2. Praadige sibulat ja küüslauku, et need veidi pruunistuks.
  3. Kui seened on ette valmistatud, kurnake need, püreestage ühtlaseks massiks ning segage juurde maitseained ja GLOBUS speltanisu.
  4. Püreestage veel veidi – terad peaksid tekstuuri säilitama ning vaid veidi purunema.
  5. Segage juurde praetud sibul ja küüslauk, seesamiseemned ning pähklid.
  6. Lisage lusikatäis tomatipastat.
  7. Saadud tahkemast massist vormige 5-6 cm suurusega kotletid ning küpsetage ahjus või pannil.
  8. Soovitame kasutada burgerikotletina, süüa koos makaronide ja kastmega või salati kõrvale.

Mehhikopärane köögiviljasegu

Toitev köögiviljasegu: magus mais, aedoad, punased paprikad. Köögivilju saab kohe kasutada hautistes, suppides ja muudes roogades. Ükski toode ei sisalda geneetiliselt muundatud organisme.

Mehhikopärane köögiviljasegu

Toitev köögiviljasegu: magus mais, aedoad, punased paprikad. Köögivilju saab kohe kasutada hautistes, suppides ja muudes roogades. Ükski toode ei sisalda geneetiliselt muundatud organisme.

Magus mais rohelise ja punase paprikaga

Värviline köögiviljasegu: magus mais ja punane/roheline paprika. Vaakumpakendatud köögiviljad sobivad salatitesse ja hautistesse. Ilma lisatud suhkruta, looduslikult magus ja krõmpsuv mais. Ei ole lisatud säilitusaineid. Ükski toode ei sisalda geneetiliselt muundatud organisme.

Magus mais punase paprika ja punaste aedubadega

Ungari segu kolme peamise koostisosaga: magus mais, punased paprikad, punased aedoad. Köögiviljad on aurutatud ja neile ei ole lisatud suhkrut. Mais on looduslikult magus ja krõmpsuv. Ükski toode ei sisalda geneetiliselt muundatud organisme.

Sveikuoliški bananiniai keksiukai

Laikas: 40 min.

Kiekis: 4 vnt.

Ingredientai:

  • 1 skardinė GLOBUS VITAL mišinio su spelta grūdais
  • 1 kg. moliūgo
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 natūralaus sultinio kubeliai
  • 2 stiklinės verdančio vandens
  • 1 stiklinė kokosų pieno
  • 1 šaukštelis kario prieskonių
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų
mišinys su spelta grūdais lt

Paruošimas:

  1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, sumaišykite su moliūgu ir suberkite į puodą.
  3. Daržoves užpilkite verdančiu vandeniu, įmaišykite sultinio kubelius, kario prieskonius ir pavirkite apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
  4. Tuomet į daržoves supilkite kokosų pieną ir suberkite mišinį su spelta grūdais.
  5. Viską gerai išmaišykite ir išjunkite viryklę.
  6. Sriubą sutrinkite rankiniu smulkintuvu.

Jei sriuba atrodo per tiršta, po truputį pilkite vandenį ir trinkite, kol bus norimo tirštumo. Pagardinkite druska ir pipirais.

Skanaus!

ŠOKOLAADISED SPELTAJAHU PALLIKESED PÄHKLIVÕIGA

Kogus: 2-3

Koostisained:

  • 12 pallikeseks läheb vaja:
  • 1 purk GLOBUS speltanisu (150 g)
  • 1 supilusikatäis kakaod
  • 2 supilusikatäit pähklivõid
  • Pool banaani
  • 1 lusikatäis tšiiaseemneid
misinys su spelta grudais 425 didesnis ee

Valmistamine:

  1. Püreestage banaan kahvli abil.
  2. Pange kaussi speltanisu, kakao, tšiiaseemned, purustatud banaan ja pähklivõi.
  3. Segage kõik kokku ühtlaseks massiks.
  4. Saadud mass jätke umbes tunniks külmkappi.
  5. Külmkapis seisnud massi võtke lusikaga ning tehke sellest niiskete kätega pallikesed.
  6. Pallikesed võib üle puistata kakao, kookoshelveste või hakitud pähklitega.
  7. Kui pallikesi ei sööda kohe, on parem neid kuni serveerimiseni hoida külmkambris või külmikus.

AASIAPÄRANE SALAT SOJAUBADEGA

Kogus: 2-5

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUS sojaube (150 g)
  • 1 porgand
  • Pool avokaadot
  • 1 väike kurk
  • Salatilehti
  • 1 lusikatäis seesamiõli
  • 1 lusikatäis õunaäädikat
  • 1 lusikatäis sojakastet
  • 1 lusikatäis mett
  • 1 lusikatäis seesamiseemneid
misinys su spelta grudais 425 didesnis ee

Valmistamine:

  1. Lõigake porgand ja kurk piklikeks viiludeks.
  2. Tükeldage salatilehed.
  3. Lõigake avokaado peenteks ribadeks.
  4. Pange kaussi kokku sojaoad, porgand, kurk, salatilehed ja avokaado.
  5. Soojendage kuival pannil seesamiseemned, kuni need õrnalt pruunistuvad.
  6. Kastme jaoks segage kokku seesamiõli, äädikas, sojakaste ja mesi.
  7. Valage kaste salatile ja puistake peale seesamiseemned.

Pikantiškas pyragas su vištiena ir žirneliais

Laikas: 40 min.

Kiekis: 4 vnt.

Ingredientai:

  • 1 skardinės GLOBUS žaliųjų žirnelių ir supjautytų morkų
  • 1 vištienos krūtinėlės
  • 500 g sluoksniuotos mielinės tešlos
  • 1 stiklinės grietinėlės
  • 1 kiaušinio (plakiniui)
  • 1 kiaušinio įdarui
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
  • 1 arbatinio šaukštelis paprikos miltelių
  • 2 skiltelių česnako
  • Šiek tiek miltų pabarstymui
žalieji žirneliai

Paruošimas:

  1. Supjaustyti vištą kvadratėliais, apibarstyti paprika, druska, pipirais, užspausti česnaką.
  2. Keptuvėje pakepinti.
  3. Į tą pačią keptuvę berti GLOBUS žirnelius su morkomis, pilti grietinėlę, įmaišyti kiaušinį.
  4. Tuo tarpu išsikočioti sloksniuotą tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, pusę pakloti į formą.
  5. Ant tešlos supilti vištienos mišinį.
  6. Viršų užkloti sluoksniuota tešla.
  7. Su šakute suplakti kiaušinį, aptepti viršų plakiniu, prabadyti skylutes ir dėti į orkaitę 30-40 min.

KINOA MAGUSKARTULI JA BROKOLIGA

Kogus: 3-5

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUS kinoad (150 g)
  • Pool suurt maguskartulit
  • 1 klaasitäis tükeldatud brokolit
  • 2 muna
  • 1 lusikatäis oliiviõli
  • 1 lusikatäis hakitud peterselli
  • Näpuotsatäis soola ja pipart
bolivine bolanda 212 didesnis ee

Paruošimas:

  1. Lõigake maguskartul väikesteks kuubikuteks ja praadige oliiviõliga kaetud pannil keskmisel kuumusel.
  2. Pöörake kartulit mõned korrad, et see ühtlaselt küpseks ja pehmeneks.
  3. Valage tükeldatud brokoli peale keevat vett, hoidke paar minutit ning kui vesi on ära valatud, segage kokku maguskartuliga.
  4. Teisel pannil praadige muna ning lisage sool ja pipar.
  5. Kuumutage kinoa mikrolaineahjus või potis koos vähese veega.
  6. Segage kinoa kokku kartuli ja brokoliga.
  7. Asetage taldrikule kinoa, kartuli ja brokoli segu, selle peale praetud muna ning puistake üle hakitud peterselliga.

KIIRE SUPP

Kogus: 3-4

Koostisained:

  • Šampinjone
  • Purk GLOBUS speltanisu segu (400 g)
  • Kaerapiima (võib kasutada ka kookospiima või tavalist koort)
  • Seenemaitselist puljongikuubikut
  • Värskeid maitsetaimi (küüslauku, rohelist sibulat, porrut, tilli vms)
misinys su spelta grudais 425 ee

Valmistamine:

  1. Keetke 1/2 liitrit vett.
  2. Lisage keevasse vette GLOBUS segu speltanisuga ning 1/2 seenemaitselist puljongikuubikut.
  3. Keetke veel 1-2 minutit, kuni puljong lahustub.
  4. Lõigake šampinjonid suuremateks tükkideks ning praadige pannil.
  5. Seejärel lülitage pliit välja ning kallake juurde 100 ml enda valitud eelmainitud piima või koort, lisage šampinjonid ning hakitud maitsetaimed.
  6. Head isu!

JAHUVABAD PLIINID

Kogus: 3-5

Koostisained:

  • Purk GLOBUS kinoad (150 g)
  • Pool banaani
  • 1/2 teelusikatäit kaneeli
  • 1 muna
  • Oliiviõli praadimiseks
  • Kreeka pähkleid / marju kaunistuseks
mišinys su spelta grūdais lt

Valmistamine:

  1. Kloppige muna.
  2. Püreestage banaan ning segage muna hulka.
  3. Lisage GLOBUS kinoa ja kaneel ning segage ühtlaseks massiks.
  4. Küpsetage pannil väikesteks pliinideks.
  5. Lisage maitset vahtra- või agaavisiirupiga ning kaunistage Kreeka pähklite või marjadega.

Avinžirnių užtepėlė

Kiekis: 5 vnt.

Ingredientai:

  • 1 GLOBUS avinžirnių indelis
  • 12 žaliųjų alyvuogių
  • 3 skiltelės rauginto česnako
  • Žaliosios citrinos sultys
  • Marinuotas imbieras
  • Pipirai, druska
  • Žiupsnelis cukraus
mišinys su spelta grūdais lt

Paruošimas:

  1. Trintuvu sutriname GLOBUS konservuotus avinžirnius, alyvuoges ir česnako skilteles.
  2. Įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių, įmetame juostelę imbiero, pipirų, druskos, truputį cukraus.
  3. Viską dar kartą sutriname.
  4. Gautą masę apipilame aliejumi.

Užtepėlės užteks vienam kartui 6 žmonių kompanijai. Idealiai tinka su rūkyta vištiena.
Skanaus!
Už receptą dėkojame Jorūnei.

Pyragėliai su brokoliais ir žirniais

Kiekis: 7 vnt.

Ingredientai:

  • Bemielė sluoksniuota tešla
  • Brokolis
  • 3 šaukštai GLOBUS žaliųjų žirnelių
  • 1-2 vnt. svogūnų
  • 1 vnt. kiaušinis plakiniui
  • Sezamo sėklos
žalieji žirneliai

Paruošimas:

  1. Brokolį ir svogūnus susmulkinti ir pakepti.
  2. Atšildyti tešlą, pakočioti, supjaustyt į kvadratus arba apskritimus.
  3. Ant tešlos dėti įdarą (brokolius su svogūnais), paberti GLOBUS žaliųjų žirnleių.
  4. Pyragėlių šonus suskleisti, sulipinti kiaušinio plakiniu.
  5. Aptepti pyragėlių viršų ir apibarstyti sezamo sėklomis.
  6. Orkaitėje, įkaitintoje iki 170-180 laipsnių, kepama, kol gražiai apskrus – apie 20 min.

Skanaus!
Už receptą dėkojame Nivetai.

Užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Laikas: 40 min.

Kiekis: 4 vnt.

Ingredientai:

  • 1 skardinės GLOBUS VITAL sojos pupelių
  • 1 svogūno
  • Kelių česnako skiltelių
  • Saulėje džiovintų pomidorų aliejuje (apie 10-15 vnt.)
  • Kalendros
  • Saujos kedro riešutų
mišinys su spelta grūdais lt

Paruošimas:

  1. Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiai ir pakepiname kartu.
  2. Saulėje džiovintus pomidorus aliejuje nusausiname, kad nebūtų aliejaus pertekliaus.
  3. Sutriname GLOBUS sojos pupeles kartu su saulėje džiovintais pomidorais.
  4. Į gautą masę įberiame kepintus svogūnus ir česnakus, vėl sutriname.
  5. Įmaišome kalendrą, ar kitus mėgstamus prieskonius bei kedro riešutus.
  6. Gautą užtepėlę galime tepti ant mėgstamos duonos.

Užtepėlė taip pat tinka su makaronų patiekalais kaip padažas.
Skanaus!

VASARIŠKOS SALOTOS

Laikas: 5 min.

Kiekis: 4 vnt.

Ingredientai:

  • 200 g. braškių
  • 200 g. arbūzo minkštimo
  • 100 g. mažų mocarelos sūrio rutuliukų
  • 5 valgomųjų šaukštų kukurūzų (Gaminau su „Globus“)
  • 100 g. mėgstamų salotų mišinio
  • 1-2 valgomųjų šaukštų balzaminio acto
  • Žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų
Cukurkukurūzas bārbekjū maisījums mazas

Paruošimas:

  1. Smulkintas salotas, kubeliais pjaustytą arbūzą, pusiau perpjautas braškes, mocarelos sūrio kamuoliukus, kukurūzus beriame į dubenį.
  2. Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, užpilame balzaminio acto ir labai atsargiai išmaišome.

Paprastos, bet labai gardžios salotos paruoštos.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraštininkei Loretai iš Joniškėlio.

Valitud miniherned

Herneid toodetakse igal aastal juunis. Kasutatakse ainult värskeid herneid. Toored herned pakendatakse nelja tunni jooksul pärast korjamist, et säilitada nended nendes leiduvad toitained. Valime täiusliku suuruse, värvi, maitse ja kõvadusega herned. Kõige rangem võimalik kvaliteedisüsteem tagab toote tippkvaliteedi kogu tootmisprotsessi jooksul, alates korjamisest kuni pakendamiseni.

Valitud miniherned

Herneid toodetakse igal aastal juunis. Kasutatakse ainult värskeid herneid. Toored herned pakendatakse nelja tunni jooksul pärast korjamist, et säilitada nended nendes leiduvad toitained. Valime täiusliku suuruse, värvi, maitse ja kõvadusega herned. Kõige rangem võimalik kvaliteedisüsteem tagab toote tippkvaliteedi kogu tootmisprotsessi jooksul, alates korjamisest kuni pakendamiseni.

Õunad kaneeliga

Õunad kaneeliga –  valmistatud tervislikest puuviljadest, mis on saavutanud soovitud küpsusastme, lõigatud sektoriteks ja maitsestatud kaneeliga.

Ideaalne magustoitudesse, puuviljakokteilidesse, kompotti, kookide kaunistamiseks

Miniherned

Eriti väiksed vaakumpakendatud konserveeritud aedoad on mõeldud lastele. GLOBUS KIDS aedoad on tavalistest aedubadest veidi magusamad.

Mais

Magusat maisi toodetakse igal aastal augustis. Kasutatakse ainult värsket magusat maisi. Toores magus mais pannakse purki nelja tunni jooksul pärast korjamist, et säilitada selles olevad vitamiinid. Ilma lisatud suhkruta mais on looduslikult magus ja krõmpsuv. Ei ole lisatud säilitusaineid.

Köögiviljapulgad hummusega

Aeg: 20 minutit

Kogus: 3–4 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe magusat maisi
  • 1 spl tahhiinit
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 tl köömneid
  • 1 tl koriandrit
  • 1 tl jahvatatud Cayenne’i pipart
  • Poole sidruni mahl
  • 1 spl oliiviõli
  • Näputäis värsket koriandrit
  • Näputäis soola ja pipart
Avinžirniai didelis

Valmistamine:

  1. Koori küüslauk.
  2. Kurna ja kuivata kikerherned ning lisa need koos küüslaugu, tahhiini ja maitseainetega mikserisse; sega, kuni saad ühtlase segu.
  3. Lisa sidrunimahl ja mikserda uuesti, kuni saad ühtlase segu.
  4. Aseta segu kaussi, lisa oliiviõli ning maitsesta Cayenne’i pipra ja värske koriandriga.
  5. Serveeri oma lemmikköögiviljapulkadega.

Mahe suhkrumais

BIO magus mais on kõrge kvaliteediga ning kasutatud Ungari mahetaludes. Looduslikult magus ja krõmpsuv

Mahedad aedherned

BIO aedoad on kõrge kvaliteediga ning kasvatatud Ungari mahetaludes. Loodusliku maitsega, tervislikud ja toitvad.

Miniherned ja – porgandid

Valitud väiksed porgandid ja väga väiksed rohelised oad, vaakumpakendatud. Just lastele mõeldud aedoad on tavalistest aedubadest veidi magusamad.

Suhkrumais

Looduslik magus mais ilma lisatud suhkruta – sobib tervislikuks magusaks vahepalaks lastele.

Kinoa

Kinoa on oluline valguallikas, mida soovitatakse eriti taimetoitlastele. See sisaldab magneesiumit, rauda, kaaliumit, kaltsiumit ja tsinki, aga ka B- ja E-vitamiine. Kinoa on gluteenivaba.

See sobib ideaalselt salatitesse, suppidesse, hautistesse, hommikusöögi jogurtisse või võileibadele. Kinoat võib kasutada mitmete toitude garneeringuks. See on alternatiiviks riisile või kuskussile.

Aurutatud peedikuubikud

Vaakumpakendatud punapeedikuubikud on eriti lihtne lahendus salati valmistamiseks! Enam pole peeti vaja keeta ega koorida – GLOBUS säästab aega ja muudab kokkamise mõnusamaks! Täiusliku kõvadusega, krõmpsuvad ja maitsvad. Vedelikku on vähe ja peeti sellevõrra rohkem.

Speltanisu

Speltateradel on ainulaadsed sõklad, mis kaitsevad teri saasteainete ja putukate eest. Nendes leidub ka rohkem toitaineid kui teistes nisusortides. Need sisaldavad palju valku, kiudaineid, mangaani, niatsiini, tiamiini, vaske ning B2-vitamiini.

Speltateri võib lisada jogurtile, salatitesse, magustoitudesse, kookidesse jne. Samuti võib proovida valmistada speltarisotot.

Speltanisu segu

Valgurikaste läätsede ja speltaterade kombinatsioon roheliste herneste ja porganditega on suurepärane. Läätsed sisaldavad vähe kaloreid, aga palju toitaineid. Speltaterad sisaldavad palju valku, kiudaineid, mangaani, niatsiini, tiamiini, vaske ning B2-vitamiini.

See segu sobib salatitesse, suppidesse, hautistesse.

Sojauba

Sojauba sisaldavad palju valku, kaltsiumit, rauda, fosforit, karotiini, foolhapet. Sojaoad sobivad kasutamiseks erinevates toitudes: võileivamääretes, salatites, suppides, kaunistamiseks jne.

Sojaoad on taimetoitlaste hulgas tõenäoliselt kõige populaarsemad liha ja piimatoodete asendajad.

Puuviljakokteil

Puuviljakokteil – valmistatud tervislikest puuviljadest, mis on saavutanud sobiva küpsusastme, puuviljad on lõigatud tükkideks, sordid “Prunus domestica l.”, “Malus domestica” ja “Pyrus communis L.”.

Ideaalne koos jogurtiga, toidu kaunistamiseks, puuviljasalatitesse, kookidesse.

Poolitatud ploomid

Poolitatud ploomid – kivideta, pooleks lõigatud, kõva konsistentsi ja tippkvaliteediga.

Ideaalsed koos jogurti, kodujuustu või kookidega.

Väiksed marineeritud kurgid

Väiksed marineeritud kurgid – valmistatud tervislikest 3‒6 cm pikkustest kurkidest, soolast, suhkrust ja maitsetaimedest.

Ideaalsed liharoogade kõrvale, salatitesse, võileiva peale ja toiduvalmistamisel.

Aurutatud võioad

Ülisuured vaakumpakendatud oad sobivad ideaalselt salatisse. Oad on loodusliku maitsega, krõmpsuvad ja terved. Vedelikku on vähe ja ube sellevõrra rohkem.

Kikerherned

Vaakumpakendatud kikerherned on ideaalse suurusega, eraldiolevad ja loodusliku maitsega. Vedelikku on vähe ja kikerherneid sellevõrra rohkem. Konserveeritud kikerherned on maitsev lisand suppidele ja salatitesse ning neid võib panna ka hummusesse.

Valitud miniherned

Herneid toodetakse igal aastal juunis. Kasutatakse ainult värskeid herneid. Toored herned pakendatakse nelja tunni jooksul pärast korjamist, et säilitada nended nendes leiduvad toitained. Valime täiusliku suuruse, värvi, maitse ja kõvadusega herned. Kõige rangem võimalik kvaliteedisüsteem tagab toote tippkvaliteedi kogu tootmisprotsessi jooksul, alates korjamisest kuni pakendamiseni.

Krõmpsuv õhtuoode kikerhernestega

Aeg: 60 minutit

Kogus: 3–4 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe kikerherneid
  • 1 tl oliiviõli
  • 2 tl kuivatatud rosmariini
  • 1 tl küüslaugupulbrit
  • Näputäis soola
avinziriniai didesne ee

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini.
  2. Kurna GLOBUSe kikerherned ja kuivata need paberkäterätiga.
  3. Sega kausis kikerherned maitseainetega.
  4. Kata ahjuplaat alumiiniumfooliumiga ja aseta maitseainetega segatud kikerherned ühtlaselt plaadile.
  5. Küpseta 30–40 minutit, kuni kikerherned muutuvad krõmpsuvaks (nagu pähklid).

Peedisupp puraviku, peekoni ja värskete maitsetaimedega

Aeg: 20 minutit

Kogus:4–5 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUS aurutatud peedikuubikuid
  • 2 spl kuivatatud puravikke
  • 1 sibul
  • 2 porgandit
  • Paar peekoniviilu
  • Näputäis värsket peterselli
  • 2 puljongikuubikut (veiseliha)
  • 1 spl tomatipastat
  • 2 kartulit
  • 2 küüslauguküünt
  • Hapukoort (serveerimiseks)
  • Näputäis soola ja pipart
  • 1 liiter vett
Garuose ruošti burokeliai kubeliais

Valmistamine:

  1. Lõika peekon väikesteks tükkideks ja prae pannil; aseta paberkäterätile.
  2. Tükelda porgandid ja sibul kuubikuteks ning pruunista, kuni need on pehmed.
  3. Sega sisse tomatipasta.
  4. Tükelda kartulid kuubikuteks.
  5. Lisa porganditele, sibulale ja kartulitele vesi, lase keema ning lisa puljongikuubikud.
  6. Kui supp hakkab keema, lisa GLOBUSe peedikuubikud, tükeldatud petersell, peekon ja seened.
  7. Lisa purustatud küüslauk ning puista peale sool ja pipar.
  8. Kata supp ja keeda keskmisel tulel umbes 30–40 minutit.
  9. Serveeri supp hapukoore ja maitsetaimedega.

Kookose ja karriga maitsestatud kikerherne hautis

Aeg: 30 minutit

Kogus: 2–3 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe kikerherneid
  • 1 purk kookospiima
  • 2 spl punase karri pastat
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 spl riivitud ingverit
  • 1 tl kurkumipulbrit
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 1 tl tšillipulbrit
  • 1 tass riisi
  • Oliiviõli
  • Näputäis soola ja pipart
  •  
avinziriniai didesne ee

Valmistamine:

  1. Tükelda sibul kuubikuteks ja pruunista pannil õliga.
  2. Riivi ingver ja lisa see sibulaga pannile.
  3. Sega karripasta sibulasegusse, kuni see on ühtlane; lisa kookospiim.
  4. Lisa GLOBUSe kikerherned ja ülejäänud maitseained.
  5. Hauta keskmisel tulel umbes 30 minutit.
  6. Samal ajal keeda riis.

Valitud miniherned

Herneid toodetakse igal aastal juunis. Kasutatakse ainult värskeid herneid. Toored herned pakendatakse nelja tunni jooksul pärast korjamist, et säilitada nended nendes leiduvad toitained. Valime täiusliku suuruse, värvi, maitse ja kõvadusega herned. Kõige rangem võimalik kvaliteedisüsteem tagab toote tippkvaliteedi kogu tootmisprotsessi jooksul, alates korjamisest kuni pakendamiseni.

Lõunasalat purgis

Aeg: 20 minutit

Kogus: 1 ports

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe aurutatud aedubasid
  • 1/2 purki GLOBUSe magusat maisi
  • 1 peotäis spinatit
  • 1 spl röstitud kõrvitsa- ja päevalilleseemneid
  • 1/2 avokaadot
  • 1 tomat
  • 1/2 tassi punast kapsast
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 tl sinepit
  • 1 tl vahtrasiirupit
  • Näputäis soola ja pipart
Raudonosios pupelės vakuume didelis

Valmistamine:

  1. Tükelda tomat, avokaado ja kapsas.
  2. Sega õli, sinep, vahtrasiirup ja maitseained väikeses kausis.
  3. Aseta köögiviljad kihiti purki.
  4. Puista peale seemned, lisa kaste ja täida ülejäänud purk spinatiga.

Tervislik õhukese põhjaga pitsa köögiviljade ja Mozzarella juustuga

Aeg: 30 minutit

Kogus: 2–3 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe tomateid
  • 1 purk GLOBUS magusa maisi ja paprikate segu
  • 1 lavašš
  • 100 g sinki
  • 200 g Mozzarella juustu
  • Näputäis soola ja pipart
Saldieji kukurūzai ir paprikos mazas

Valmistamine:

  1. Lõika lavažž peopesasuurusteks ringideks.
  2. Püreesta GLOBUSe tomatid nuimikseriga, kuni saad ühtlase segu.
  3. Lõika sink kuubikuteks.
  4. Rebi Mozzarella juust väikesteks tükkideks.
  5. Aseta lavaširingid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kata need tomatipüreega.
  6. Puista peale sink, Mozzarella juust ning GLOBUSe magusa maisi ja paprikate segu.
  7. Maitsesta pitsad soola ja pipraga.
  8. Küpseta 180 kraadi juures 5–10 minutit, kuni juust on sulanud.

Soolased pirukad Ungari segu ja juustuga

Aeg: 50–60 minutit

Kogus: 6 pirukat

Koostisained:

  • 1/2 purki GLOBUSe Ungari segu
  • 500 g lehttaigent
  • 100 g keskmiselt kõva juustu
  • 5 keskmise suurusega šampinjoni
  • Oliiviõli
  • 1 muna
  • 1 spl hapukoort
  • Näputäis soola ja pipart
  • 1 peotäis kevadsibulat
  • Jahu (tööpinnale raputamiseks)
Saldieji kukurūzai ir paprikos mazas

Valmistamine:

  1. Jaota taigen kaheks osaks ja rulli need suurteks ristkülikuteks.
  2. Tükelda seened kuubikuteks ja pruunista pannil. Maitsesta soola ja pipraga ning sega hapukoorega.
  3. Riivi juust.
  4. Viiluta kevadsibul.
  5. Sega GLOBUSe Ungari segu pruunistatud seente, juustu ja tükeldatud kevadsibulaga.
  6. Aseta üks taigna ristkülik kergelt jahusele pinnale; jaota täidis kuueks osaks ja aseta lusikaga võrdsete vahemaadega taignale.
  7. Aseta teine taigna ristkülik selle peale ja lõika kuueks nelinurgaks.
  8. Sulge iga nelinurga küljed ja tee pinnale kahvliga augud.
  9. Löö muna lahti ja määri see pintsliga pirukatele.
  10. Küpseta 180 kraadi juures 20−30 minutit.

Tomati-basiiliku supp

Aeg: 20 minutit

Kogus: 3–4 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe tomateid
  • 1 peotäis värsket basiilikut
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 puljongikuubikut
  • 2 porgandit
  • 1 punane paprika
  • 1 tšillipipar
  • Oliiviõli
  • Näputäis soola ja pipart
  •  
Pomidorai didelis

Valmistamine:

  1. Tükelda porgandid, sibul, paprika ja tšillipipar kuubikuteks.
  2. Pruunista köögiviljad vähese õliga potis, kuni need on kergelt pehmed.
  3. Lisa GLOBUSe tomatid ja nende mahl. Seejärel lisa purustatud küüslauk, puista peale maitseained ning keeda tasasel tulel.
  4. Kui supp hakkab keema, lisa puljongikuubikud ja sega korralikult; jäta supp keema umbes 15 minutiks.
  5. Tükelda basiilik ja lisa supile; kasuta nuimikserit ja püreesta, kuni saad ühtlase segu.
  6. Serveeri täisteraleivaga

Salat pähklite ja köögiviljadega

Aeg: 20 minutit

Kogus: 2–3 portsjonit

Koostisained:

  • 1/2 purki GLOBUSe magusa maisi ja paprikate segu
  • 1 väike lehtsalatipea (Lolo Rosso)
  • 100 g India pähkleid
  • 2 porgandit
  • 2 väikest kurki
  • 1 kana rinnatükk
  • 3 spl naturaalset jogurt
  • 1 spl sojakastet
  • 1 peotäis kevadsibulat
  • 1 spl tšillihelbeid
  • 1 spl oliiviõli
2031-816-Mexico-Mix-1-4-EST-264x300

Valmistamine:

  1. Pese salatilehed ja aseta need ükshaaval taldrikule.
  2. Viiluta kurgid ja porgandid kangideks ning aseta need salatilehtedele.
  3. Rösti pähklid kuival pannil.
  4. Lõika kana kuubikuteks ja prae ning aseta salatilehtedele koos porgandi- ja kurgikangidega.
  5. Sega jogurt sojakastmega.
  6. Puista kevadsibul, tšillihelbed ja pähklid salatile.
  7. Kaunista jogurti ja sojakastme seguga.
  8. Kalla peale GLOBUSe magusa mais ja paprikate segu.

Jahuta šokolaadikook

Aeg: 40–60 minutit

Kogus: 6–8 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe aurutatud aedubasid
  • 100 g tumedat šokolaadi (sulatamiseks)
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 2 spl kakaod
  • 1 spl mett
  • 2 muna
  • 1 banaan
Raudonosios pupelės vakuume didelis

Valmistamine:

  1. Sulata 100 g šokolaadi ja tükelda ülejäänud 50 g väikesteks tükkideks.
  2. Lõika banaan väikesteks tükkideks.
  3. Pane kõik koostisosad (v.a tükeldatud šokolaad) köögikombaini ja sega, kuni saad ühtlase segu.
  4. Lisa tükeldatud šokolaad.
  5. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala peale taigen. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.
  6. Jäta kook jahtuma ja aseta siis vähemalt paariks tunniks külmkappi.

Tervislikud banaanimuffinid

Aeg: 40–60 minutit

Kogus: plate 8 muffinit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe kikerherneid
  • 2 muna
  • 1 spl vahtrasiirupit
  • 1 spl šokolaaditükke
  • 2 spl pähklivõid
  • 2 banaani
  • 1/2 tl söögisoodat
  • 1 tl õunaäädikat
avinziriniai didesne ee

Valmistamine:

  1. Sega äädikas söögisoodaga, kuni see hakkab vahutama.
  2. Lõika banaan väikesteks tükkideks.
  3. Aseta kõik koostisosad mikserisse ning lisa söögisooda ja äädika segu.
  4. Sega, kuni saad ühtlase segu.
  5. Valmista muffinipann ette ja aseta taigen ühtlaselt vormidesse.
  6. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.

Peedi, kitsejuustu ja männiseemne salat

Aeg: 20 minutit

Kogus: 1 portsjon

Koostisained:

  • 1/2 purki GLOBUSe aurutatud peedikuubikuid
  • 2 peotäit põld-võõrkapsast
  • 5 maasikat
  • 2 spl pehmet kitsejuustu
  • 30 g männiseemneid
  • 1 tl palsamiäädikat
  • Näputäis soola ja pipart
Garuose ruošti burokeliai kubeliais

Valmistamine:

  1. Rösti männiseemned kuival pannil, kuni need on kuldpruunid.
  2. Aseta põld-võõrkapsas taldrikule ja lisa peedikuubikud.
  3. Viiluta maasikad ja aseta peedikuubikute peale.
  4. Lisa salatile lusikaga kitsejuust ning seejärel lisa röstitud männiseemned.
  5. Maitsesta soola ja pipraga ning kaunista palsamiäädikaga.

Lihapallid tomatikastmes

Aeg: 30 minutit

Kogus: 3–4 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe tomateid
  • 400 g hakkliha
  • 2 porgandit
  • 1 muna
  • Näputäis soola ja pipart
  • Oliiviõli
  • Spagette
  • 30 g Parmesani juustu
3719-816-Letcho-72cl-EST-220x300

Valmistamine:

  1. Keeda pasta.
  2. Riivi porgandid.
  3. Lisa hakklihale muna ja sega porganditega; maitsesta soola ja pipraga.
  4. Tee segust väikesed lihapallid ja pruunista eelsoojendatud pannil.
  5. Kalla GLOBUSe tomatid kaussi ja püreesta nuimikseriga.
  6. Kata lihapallid täielikult tomatipüreega; kuumuta madalal kuumusel 15 minutit.
  7. Garneeri riivitud Parmesani juustuga ja serveeri pastaga.

Kreemjas uhhaa maisi ja mereandidega

Aeg: 20–30 minutit

Kogus: 4–5 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe maisi
  • 1 sibul
  • 2 sellerivart
  • 1/2 kabatšokki
  • 1 porgand
  • 2 puljongikuubikut
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 spl värsket tilli
  • 1 tass vahukoort
  • 200 g lõhe
  • 100 g krevette
  • Oliiviõli
  • Näputäis soola ja pipart
  • 2 tassi vett
6566-816-Maïs-BIO-37cl-EST-209x300

Valmistamine:

  1. Tükelda sibulad, seller ja kabatšokk kuubikuteks.
  2. Tükelda porgand kangideks.
  3. Lõika lõhe väikesteks tükkideks.
  4. Pruunista köögiviljad vähese õliga pannis, lisa lõhe, krevetid ja mais.
  5. Lisa vahukoor ja puljongikuubikud.
  6. Lisa purustatud küüslauk.
  7. Puista peale näputäis soola ja pipart.
  8. Jäta segu keema. Oota, kuni koor pakseneb.
  9. Kui supp on liiga paks, lisa vett ja keeda edasi.
  10. Tükelda till ja kasuta seda garneeringuna.

Lęšiai vakuuminėje pakuotėje

GLOBUS lęšius galite valgyti iš karto, vos atsukę stiklainį! Lęšių salotos yra lengvai pagaminamos ir labai maistingos. Lęšiai vakuuminėje pakuotėje reiškia, jog jie buvo apdoroti garuose. Šios technologijos dėka išsaugomas natūralesnis lęšių skonis, tekstūra ir paliekama mažiau skysčio skardinėse.

Sudedamosios dalys: lęšiai, geriamasis vanduo, druska, kietiklis: kalcio chloridas.

Aurutatud punased Kidney oad

Vaakumpakendatud punased oad on eraldiolevad, terved ja loodusliku maitsega. Vedelikku on vähe ja ube sellevõrra rohkem.

Magus mais ja punased aedoad

Vaakumpakendatud magus mais ja punased aedoad. Valmis köögiviljasegu sobib kasutamiseks erinevates roogades ja sisaldab vaid looduslikke suhkruid. Üheski tootes ei ole kasutatud geneetiliselt muundatud organisme.